Lev landlig

    Blogg arkiv

Lørdag - Middagsgjester? Borddekking mm..


Lørdager er for mange dagen man gjør litt ekstra og ofte med venner, hvordan imponere litt ekstra til kveldens gjester? Bordekking er undervurdert, ofte sitter man lengst rundt bordet å hygger seg , selv etter at man er ferdig å spise. Så et hyggelig bord skaper god stemning..


Mange tenker ofte at det er mye jobb og dyrt å dekke et bord for kun en aften, men du kan bruke det du finner i matbutikken på en kreatv måte. Her er noen eksempler på det.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Her er det to forslag til bordpynt. Sitroner og lime er fargerikt og friskt, legg sitroner og lime i vaser og glass som du danderer midt på bordet , eller fyll en større vase. Litt grønne blader gjør det hele litt mere friskt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Husk å bruk stearinlys, det setter stemningen. Om det er i små telysholdere eller større kubbelys velger du selv. Velkomstdrinker er en sikker vinner! her kan du jo diske opp med noe lekkert i samme farge som kveldens tema-farge.

Genialt hybelkjøkken for den med sans for design


Hvis du ser etter et stilig kjøkken som inneholder mye men du har begrenset plass kan kansje Circle kjøkkenet være noe for deg? Det er designet av Compact Concepts , kjøkkenet tar for seg plassproblemer på en meget stilful måte og innpakket i et godt design, selv om det kun er 1.8 kvm. Det har alt et kjøkken skal ha integrert og muligheten til å rotere det 180 grader. Cirkel kjøkkenet inneholder bla en vask, komfyr, mikro, kjøleskap og til og med en oppvaskmaskin. Hele kjøkkenet kan lukket med sjalusi dører. Et Cirkelkjøkken vil koste mellom 50.000 - 100.000 kroner , og det innkluderer ikke innstalasjon.

Dette setter "hjemmekontor" i et nytt perspektiv.


Dette er en moderne sofa og en model på hvordan elektronisk underholdning og et komfertabelt møbel kan kombineres. Den inkluderer en pc, en iPod/iPhone dock, MP3 spiller med tråløs forbindelse til 2.4 Ghz radio signal og et seriøst lydannleg!! Jeg er sikker på at fleste parten ikke ønsker å ha et slikt møbel i hjemmet sitt , men for de som ønsker det ligger prisen på ca 100.000 - som ikke er så rent lite... Du kan lese mere om denne sofaen på: Artanova



 

Multifunksjons nattbord


Et veldig praktisk og funksjonelt nattbord designet av Maria Cichy er en kombinasjon av et bord og et lite nattbord som du kan se på bildet nedenfor. Selv om det ser stilig ut er det ikke for kostbart og har en stilig finnish. Det er en blanding av god forståelse av moderne hjemme-interiør og godt håndtverk. En flott idè om du har en liten leilighet og har behov for et ekstra bord innimellom eller trenger mere bord ved bla. frokost og lesing på sengen uten å måtte rydde vekk fra nattbordet for å få plass...  Decoist



Møbler i speil


Møbler som lages i speil kan fort bli litt kaotiske, men her er et godt eksempel på hvordan man oppnår en behagelig atmosfære med speilmøbler. Speilmøbler passer best i harmoniske rolige farger så det ikke blir for mye kaos reflektert ut i rommet. Slike møbler er også med på å gi større romfølelse og reflektere mere lys ut i rommet.


Speil blir til spisebord


Nå er det ingen undskyldning for å ikke ha middagsgjester,selv om man har liten leilighet!
Speilet som kan foldes ut og bli til et spisebord er fra det Italienske selskapet som heter Porada og er virkelig et innteresant møbel. Dette var en kjempe morsom idè. Det finnes fler bord som kan foldes ut, ta en kikk på Bornrich


Sko oppevaring


Alle vet at kvinner elsker sko, noen elsker de til og med for mye... Dette fører til for mange sko og for liten plass til å oppevare de, her er noen tips og råd for å oppevare sko organisert så du har kontroll over hva du har og finner de når du skal ha de.

Man får bedre plass om man stabler i høyden, gjennomsiktige sko bokser er en smart idè,det gjør at du har oversikt over hva som er i eskene og kan ta ut et par sko med åpning fra siden så du slipper å ta ned alle boksene for å komme til de du trenger. Det finnes mange forskjellige bokser på markedet så her er det bare å finne den typen som du liker best.





Jeg har kommet over en helt genial måte å oppevare sko på, det er en mobilt oppevaringssystem som kan holde opp til 30 par sko. Det har 20 justerbare lommer man putter skoene enkelt inn i gjennom elastiske bånd som holder skoene på plass når man roterer hjulet. Lommene er justerbare for at de skal passe både til stiletter og joggesko. Herligheten kommer fra Rakku Designs og finnes i flere farger , hel eller halv sirkel og en mindre utgave til barnesko. Da er det bare å rotere hjulet og velge hva man skal ha på av sko...




Man kan også utnytte døren inn til boden (som eksemper da det er lurt å bruke en dør til et rom som sjelden blir brukt eller åpnet av gjester.) Her er det også flere modeller på markedet så bare å kikke litt rundt. Et annet lurt tips kan være å montere hyllene i garderobet ditt skråstilt, dette gir en god oversikt over de skoene du bruker mest, men er ikke like plassbesparende.




Av: Michelle Holm

Gammelt blir til nytt


















Det er mange som har gamle slitene møbler hjemme som kunne fått en frisk ny look om man tok noen enkle grep. Dette er et godt eksempel på det. Et gammelt skrivebord har blitt pusset, malt og tapetsert - som siste hånd på verket er det satt på flotte knotter i glass. Et godt tips kan være å lakke vanbasert lakk over tapeten som gjør at man kan vaske over den uten at den blir ødelagt.


Av: Michelle Holm

Oppevaring i trappen!


Har du liten plass hjemme gjelder det å få oppevaring flest mulig steder uten at leiligheten ser ut som en bod full av skap, hyller og kurver. Dette er et eksempel på at du kan finne oppevaringsmuligheter på de mest utrolige plassene. Her fungerer trappen som en kommode.

Løsninger til barnerom/ungdomsrom


Det finnes mange små barne og ungdomsrom som er vanskelig å møblere med alt man har behov for og i tillegg få litt plass å leke på. Her er noen løsninger fra en spansk designer, Sergi’s, Han lager magi med farger, jobber med små rom og får mye ut av de. Det er både rom for oppevaring og et sted å gjøre lekser. Dette er smarte og lette løsninger som man kan gjennomføre på barnerommet.




Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

Oppevaring og koseplass


Dette er et lite tips for deg som ønsker en hyggelig sitteplass med oppbevarings mulighet. Mange leiligheter har små innhuk og kroker som er vanskelig å innrede og få utnyttet på best mulig måte. En telefon til en handy-man og noen enkle løsninger og skisser kan forandre denne unyttige kroken til en favorittplass!!


Av: Michelle Holm

For sko-elskere!















Genialt, sexy og eksklusivt, er noen ord som kan definere "Shoe Bahtub" fra Milan-baserte SICIS. Lagd i  Italia av svært små glass fliser/mosaikk. Den gir den lille tutchen til badet ditt på en helt spesiell måte. Et skikkelig kunstverk av en klassisk pums sko. Dette må jo være det perfekte badekaret for kvinner som elsker sko?

Read and roll


Jeg kom over en handy liten sak til badet, den har mål på 20x24x11, og er designet av Direnc Demirbas. Mange synes det er vanskelig å sette et personelig preg på badet og få det varmt og hyggelig.
Så slike små detaljer kan hjelpe til med det..

Ny interiør blogg



Nå har jeg startet opp som interiørkonsulent igjen og jeg tenkte det kunne være en god ide og opprette en blogg i tillegg til hjemmesiden til interiør firmaet. Interiør firmaet har jeg kalt Morell interiør og design. Jeg syns det var et navn som assosierte til harmoni, noe som jo er essensen i interiørdesign.

Jeg driver med interiørdesign og som interiørkonsulent i Holmestrand  Vestfold

Av. Michelle Holm

Om Morell design & interiør

Morell interiør & design jobber med interiør i private hjem. Vi kan også bistå med råd , veiledning og enkle grep ved salg av bolig.